sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Veden pisaroita

 Multa on jäänyt ajan loppumisen takia monista postauksista juttuja kesken. Muutenkaan en ole paljoa ehtinyt kirjoitella, joten katsotaan jos onnistuisin kertoilemaan ainakin osan niistä.

Vähän alle viikko Jouluun ja ulkona vaan satelee vettä. Koiria saa olla pesemässä joka ikisen lenkin jälkeen. Tää on just sitä aikaa vuodesta jota mä inhoan, hyrr. Ja inhoan varsinkin nyt, kun tämä pilvinen sadesää vaan jatkuu ja jatkuu. Hypin jo riemusta kun tuossa jonkun aikaa sitten tuli vähän lunta, mutta eipä sekään kestänyt kuin päivän ja sadekelit jatkuivat.

Siinäpä varmaan iso syy siihen, etten ole kuvaillut koiria ja tähän postaukseen ei ole oikein kuvia laitettavana. Olin suunnitellut jo ottavani koirista lumisessa maisemassa lyhdyn valaistuksessa tämän vuoden joulukorttikuvat, mutta se nyt ei ihan onnistu. Tänään olimme kuitenkin lenkillä Viljan ja Nellin kanssa, ja Vilja ottikin Eetusta vähän perinteisestä poikkeavamman joulukorttikuvan, laitan sen tähän mukaan.


Tänä viikonloppuna on tullutkin lenkkeiltyä ahkerasti, eilen käveltiin parin kilsan päässä sijaitsevalle kentälle, treenattiin siellä tokoa ja käveltiin osittain metsän kautta kotiin. Mulla oli molemmat koirat mukana, ja jotta treeneistä saataisiin kaikki irti, niin Laura lähti Donnalle ohjaajaksi. Pauliina ja Pico-lagotto lähtivät myös seuraksi. :) 

Treenit onnistuivat hyvin ja ilokseni huomasin, että Eetulla oli tokoilu vielä hyvin hanskassa, vaikka vähän aikaan ei olla mitään kunnolla tehtykkään. Leijonapojalla oli muuten eilen myös 5-vuotis synttärit. Niitä juhlistettiin siis pitkällä lenkillä ja metsässä vapaana juoksemisella. Saipa Eetu myös luun ja uuden vinkulelun.


Donnakin nautti treenaamisesta ja oli pitkästä aikaa innosta soikeana! Olin onneksi tajunnut ottaa pallon kentälle mukaan, ja tuohan oli aivan tohkeissaan. Harmitti kun ei kameraa ollut mukana, olisi saanut hyviä kuvia tuon riekkumisesta pallo suussa. :D


Mun pitikin jo muutama viikko takaperin kertoa Donnan leikkauksesta, mutta se vain jäi. Jokatapauksessa, Donnalla oli rasvapatiksi epäilty patti vatsassa. Sitä oltiin käyty näyttämässä eläinlääkärissä, ja silloin oli ohjeeksi annettu vain seurailla sitä. Se oli nyt kasvanut ja alkanut tuntua kovemmalta, joten veimme Donnan uudelleen eläinlääkärille ja sitten päädyttiin leikkaamaan patti. Eläinlääkäri epäili myös napatyrän mahdollisuutta.

Leikkaus meni onneksi hyvin ja leikkaushaava parani nopeasti. Patti oli napatyrä. Leikkauksen jälkeen riehua tai hyppiä minnekkään ei saanut kahteen viikkoon, ja tuo tuottikin neidille pieniä vaikeuksia, mutta niistäkin selvittiin soveltamalla. Donnalla on tapana nukkua sohvan selkänojan päällä, ja nyt ei päässyt sinne lempipaikalle loikoilemaan ilman että joku oli nostamassa. Nyt leikkauksesta on kulunut kohta neljä viikkoa ja koko koira on ollut iloisempi ja reippaampi kuin pitkiin aikoihin. :)


Niin, ja tosiaan tänään Vilja tuli tänne meille lenkille. Käveltiin tuolla metsässä (taas vaihteeksi satoi) tunnin lenkki ja niin me, kuin koiratkin oltiin lopulta ihan läpimärkiä. Kiva oli kuitenkin nähdä taas ja lenkkeillä mitä parhaimmassa lenkkiseurassa! :)


Tässä nyt joulukuulta muutamia kuvia, ensimmäiset kolme ovat minun ottamia ja viimeiset Viljan.





17.12.11. Wheatheart's Cheery Charlton "Eetu" 5-v ♥

pariskunta, Eetu ♥ Nelli



Sarkastiset jouluntoivotukset

2 kommenttia: